Rozhovor s Filipem Libecajtem - hráčem 3.kola III třídy OP Rakovník

18.09.2018 07:58
 
 

 Filip Libecajt

věk: 27

bydliště: Lodenice

záliby: hudba, fotbal, nábytek z palet, holky

předchozí kluby: SK Sparta Řevničov, Čechie Velká Dobrá

Filip nastupuje s číslem 13.

 
Do třetice to vyšlo a stal ses hráčem kola, jaký to je pocit?
Jak se říká do třetice všeho dobrého. Je vůbec zázrak tu být třikrát po sobě.
V utkání proti Chrášťanům jsi dal už svůj druhý hattrick v letošním ročníku a dostal ses na 8 branek za 3 zápasy. Zažil jsi už někdy takto vydařený start?
Matně si vzpomínám, že možná tak před 10 lety a to ještě v dorostu. Vydařený start do soutěže zažívá celý tým a tím pádem i já. Takže tohle celé je práce celého týmu, díky kluci.
Pamatuješ si kolik si dal nejvíce branek v jednom zápase a jak se to odehrálo?
Nejvíce 9 a to v Libušíně v dorostu. Myslím, že jsme v 60. minutě vedli 23:1 a pak to rozhodčí raději ukončil.
Tvůj otec byl prý výborný fotbalista. Řekni nám něco o něm a o tom, jak tě přivedl k fotbalu a jakou pro tebe byl motivací.
Byl. Možná by ještě dnes byl na hřišti posila. Hrál stopera, výborně četl hru. Přirovnal bych ho k Řepkovi, ano, i s těmi blikanci. Pamatuji, jak zašlapal píšťalku rozhodčímu, no a mě pak po přechodu do chlapů říkali Malá Píšťalka, prostě na hřišti nerad prohrával. Když jsem byl malý, tak mi řekli doma hokej nebo fotbal a jelikož táta hrál fotbal, bylo to jasný, nikam jsem tlačen nebyl.
Mladých fotbalistů výrazně ubývá, napadá tě, jak tenhle nepříznivý stav pro fotbal zvrátit?
Asi se budu opakovat, protože v TV tohle téma je hodně probírané, je to jednoduché. Dnes je spousta sportů a jiných zájmů okolo (hlavně telefony a počítače). Vždyť se Liga mistrů hraje už i na X-boxech a Playstationech a spousta fotbalových týmů má své E-sport týmy.
Jaké máš osobní cíle pro letošní podzim a celkově?
Cíle si nestanovuji, je jedno, kolik dá člověk gólů, když bude mít tým málo bodů. Před sezónou byl cíl záchrana a toho bych se držel. To, že se daří je skvělé a my můžeme hrát v pohodě.
Cítíš po vydařeném startu do soutěže zvýšený zájem o svojí osobu?
Nějaký zájem je, ale tyhle věci úplně nezáleží na mně konkrétně. Jestli něco dopadne, tak to dopadne. Nechme se překvapit.
Další otázka směřuje k týmu Mšeckých Žehrovic. Je to mančaft, který postoupil až z 5. místa ve IV. třídě. Čím si vysvětluješ tak povedený start do soutěže?
Já bych vyzdvihl práci Libora Slavíka, který dokázal sehnat lidi, co mají chuť hrát a baví je to. Byli jsme asi bráni jako aspirant na sestup, nyní si nás asi budou ostatní více hlídat, prostě si ten tým až nečekaně sedl.
Jaký máte s týmem vytyčený cíl pro letošní podzim a celou sezonu?
Jak jsem avizoval, cíl je záchrana. Abychom nemuseli v posledních kolech honit body a užili si 90 minut kopané a mohli se snažit hrát koukatelný fotbal.
Co tě baví kromě fotbalu?
Hudba a velikým hobby je nábytek z palet. Ale jsem pro každou srandu.
Kde můžeme vidět tvoje vystoupení?
Momentálně asi v kabině (smích). A jinak nikde, možná je to tak lepší.
Od tvých spoluhráčů jsme se dozvěděli, že jsi kluk do party. Možná málokdo by to do tebe na okrese řekl. Jak to tedy je?
Tak po okrese se říká věcí a nejen o mně. Vždycky je to o tom, jak člověk zapadne. V Žehrovicích to tak je, zapadli všichni. A myslím, že každý si má zamést před svým prahem, když před ním má bordel.
Dále práskli, že připravuješ nový týmový pokřik. Kdy se ho dočkáme, můžeš nám napsat malou ukázku? Dočkáme se i zhudebněné verze?
Pokřik bude, už se něco v hlavě urodilo a správná hymna klubu má mít hudební verzi, takže ano, bude. Nyní čekáme na muziku a dolaďujeme text, myslím, že se to poté objeví určitě někde na internetu.

 

Zpět